Bonjour, Monsieur Courbet. Gustave Courbet, 1854. Tunnettu realistinen maalaus. Taiteilija tapaa mesenaattinsa tavanomaisessa maalaisympäristössä.

Bonjour, Monsieur Courbet/Gustave Courbet,

Miehet ovat vaellusretkellä. Miehet ovat pysähtyneet pienelle hiekkasaarekkeelle. Oikean puolimmainen mies on selvästi ryhmän johtaja. Kaksi oikeanpuolimmaista miestä väittelevät keskenään ja vasemman puoleinen mies kuuntelee hiljaa. Gustave Courbet oli Ranskalaisen taidesuuntauksen johtohahmo. Courbet on laatinut realismin manifestin, jonka kantavana ajauksena oli "rakkaus aitoon totuuteen".
lähde: wikipedia/realismi (taide) ja makupalat, realismi

 

walkwork.jpg

The Walk to Work, 1851, Jean-Francois Millet

Kuvassa kaksi henkilöä kulkee aavikon läpi. Henkilöt näyttävät aika hiljaisilta. He ovat luultavasti menossa heinäpellollle heinähommiin, koska miehellä on talikko olalla
Lähde: Makupalat, realismi


1018753.jpg
1866, Claude Monetin öljyvärimaalaus 
 
Kuvassa on henkilöitä rannalla, jossa on portti merelle päin. Kaksi henkilöä  on portin vieressä ja juttelevat, kaksi taas istuu tuoleissa ja katsovat merelle päin ja ovat hiljaa.
Lähde: google, realismi/kuvat


1018725.jpg
Paysage (maisema), Gustave Courbet.

Kuvassa on pieni autiomaan hiekkasaareke, jossa kasvaa pari puuta. Autiomaalla näyttäisi olevan kova tuuli. Courbertista olen kertonut jo aiemmassa kuvassa.
Lähde: Google